ACV betreurt ABVV-actie bij Audi Brussels

In het kader van de Europese actiedag wordt ook bij Audi Brussels gestaakt door het ABVV. ACV betreurt de actie en waarschuwt voor gevaarlijk spel.

In het kader van de Europese actiedag wordt ook bij Audi Brussels gestaakt door het ABVV. ACV betreurt de actie en waarschuwt voor gevaarlijk spel. ABVV heeft aan de hoofdingang van de Audi-fabriek een stakingspost opgesteld. De zij-ingangen zijn evenwel open. Volgens hoofdafgevaardigde Hedwin De Clercq is de helft van de werknemers niet komen opdagen.

“Deze actie is niet gericht tegen Audi, maar we willen onze solidariteit tonen met de Brusselse en Waalse metaalbedrijven die fel worden getroffen door de crisis”.

Een woordvoerster van de fabriek bevestigt dat er “aanzienlijk” minder productie is. Volgens het bedrijf is 61 procent van de ochtendploeg aan het werk.

Gevaarlijk spel

ACV waarschuwt ook voor het feit dat bij elke vakbondsactie Audi Brussels eruit wordt gekozen “door de FGTB-top”.

Secretaris William Van Erdeghem: “Audi Brussels is een doelwit-onderneming en moet telkens plat. Zo creëren we een zeer slecht imago in Duitsland, een imago van stakingsfabriek. Terwijl dat in de realiteit helemaal niet zo is! Dit is een zeer, zeer gevaarlijk spel”.

Van Erdeghem is er zeker van dat op de internationale ondernemingsraad bij Audi volgende week, de actie van woensdag op tafel zal komen.

De woordvoerster van Audi Brussels relativeert. “In Duitsland weten ze wel dat het om een actie gaat, en niet echt om een staking. We hebben een goed imago en beschikken over goede papieren”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content