135 banen op de helling bij ZF Wind Power

Bij ZF Wind Power Antwerpen NV heeft de ondernemingsraad het mogelijke ontslag van 135 werknemers aangekondigd. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Bij ZF Wind Power Antwerpen NV heeft de ondernemingsraad het mogelijke ontslag van 135 werknemers aangekondigd. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

ZF Wind Power Antwerpen NV, dat vestigingen in Kontich en Lommel telt, heeft aan de ondernemingsraad en haar medewerkers in België een mogelijke vermindering van het personeelsbestand van 135 werknemers in België aangekondigd. De ontslagronde stemt overeen met 15 procent van het totale werknemersbestand.

Volgens CEO Jan Willem Ruinemans liggen de aanhoudende concurrentie in de markt van de tandwielkasten voor windturbines, maar ook de dalende omzetverwachting aan de basis van de beslissing om in het personeelsbastand te knippen.

“De markt van tandwielkasten voor windturbines wordt geconfronteerd met overcapaciteit. De kostenbesparende maatregelen die wij uitvoeren, als onderdeel van deze reorganisatie, zijn moeilijk maar noodzakelijke acties in deze competitieve markt,” aldus de CEO.

Toch stelt Ruinemans dat het bedrijf goed geplaatst is om op lange termijn te profiteren van de ‘groeiperspectieven in de windmarkt’. Het bedrijf plant begin januari een transformatieplan
om kosten te besparen en de positie van de onderneming in de markt te verbeteren. De informatie- en consultatiefase volgens de wet-Renault werd opgestart in samenspraak met de vakbonden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content