WIE IS WALTER DE BROUWER?

Beroep: CEO van Starlab.

Leeftijd: 43 jaar.

Nationaliteit: Belg (geboren in Aalst).

Speciale kenmerken: creatief, gedreven, vooruitziend; op het eerste gezicht sympathiek, maar met een reputatie om cynisch en zelfs boosaardig te worden wanneer men hem tegen de haren in strijkt. Geen enkel gevoel voor oriëntatie, vandaar dat hij zich alleen met een chauffeur verplaatst.

Netwerk van relaties: XXL, van eerste minister Guy Verhofstadt tot de paus van Media Lab (MIT), Nicolas Negroponte.

Financiële toestand: zeer comfortabel, vooral sinds de overname van EUNet door Qwest in 1998. De Brouwer was samen met Luc Devos aandeelhouder in die onderneming. De internetprovider werd verkocht voor 5,7 miljard frank, in essentie in de vorm van een uitwisseling van aandelen.

Tevoren had Walter De Brouwer al twee informaticamagazines verkocht die hij begin de jaren ’90 gelanceerd had: Computer Magazine en CM Corporate. Hij verkocht ze aan VNU. De journalisten die voor hem hebben gewerkt, houden er een bittere nasmaak aan over: De Brouwer stapelde de processen voor niet-betaling van redactionele prestaties en wedden op. Het blad Wave, dat de Wired van de Benelux moest worden, ging onder de last van zijn schulden ten onder. In januari 2000 werd de website Jobscape, gewijd aan jobadvertenties, doorverkocht aan de Brits-Noorse groep StepStone voor 139 miljoen frank. Vorig jaar ontdeed De Brouwer zich ook nog van Riverland Networks, dat naar Wegener-Arcade ging, en van Riverland Consultant, dat in handen kwam van TEQ. Caufield & Tensing werd afgestaan aan BBDO. Riverland Next Generation en Riverland Holding werden overgenomen door Keyware.

Passies: het domein Ter Meeren in Sterrebeek, bestaande uit een beschermd kasteel, een park van negen hectare en diverse bijgebouwen, waaraan hij nog 20 hectare velden en een naburige eigendom toevoegde. Hij heeft alles zopas voor 100 miljoen frank aangekocht en wil er renovatie- en inrichtingswerken uitvoeren voor het dubbele, misschien zelfs het driedubbele van dat bedrag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content