Vlaamse spirit in Hannover

Conceptualisatie, realisatie en exploitatie van de Vlaamse stand op Hannover 2000 liggen in handen van het Mechelse Cavca.

C avca staat voor het uitdenken én uitvoeren van communicatieconcepten met inhoud, zoals het begeleiden of aankondigen van veranderingsprocessen. “We vertalen concepten creatief in bijvoorbeeld video’s, CD-ROM’s of grootse evenementen. We zitten dus ver buiten de niche van strandbalacties aan de kust, kick-off meetings voor vertegenwoordigers of proeverijen in de Delhaize,” aldus zaakvoerder Chris Vanderweyen, van opleiding socioloog en fotograaf.

Daartoe beschikt Cavca, samen met zusterbedrijven C&K en Meeting, over een team van (negentien) specialisten op gebied van print, video, multimedia en evenementen. Cavca wil de klanten vanaf de conceptontwikkeling advies geven. Die aanpak levert succes op, want Cavca’s omzet is sinds de start achttien jaar geleden gestegen van 7 naar 120 miljoen frank.

Toch beweert het bedrijf slecht te zijn in het promoten van zichzelf. “We hebben de luxe dat het ene evenement het andere meebrengt. Zonder pretentieus te willen klinken, denk ik dat er in België geen drie banken zijn waar we nog niet voor gewerkt hebben. De ene bank vertelt zijn goede ervaringen immers meteen door aan de andere,” verklaart een trotse Chris Vanderweyen. “Onze eerste grote opdracht was de organisatie van ‘Vijftien Jaar BBL‘, een conventie voor twee keer zesduizend mensen op de Heyzel. De opendeurdag en het artikeltje in de krant die daarop volgden, waren genoeg om de bal aan het rollen te brengen.”

Vandaag is de referentielijst van Cavca dan ook indrukwekkend. Zo werkte het Mechelse bedrijf in het nabije verleden onder meer voor KBC Bank en Verzekeringen (naar aanleiding van de fusie), voor Flanders Language Valley (de opening in Ieper) en voor Axa (fusie van Anhyp en Ippa).

Dit jaar staat het bedrijf in voor de conceptualisatie, realisatie en exploitatie van de Vlaamse stand op Hannover 2000. Opgebouwd rond het thema ‘Spirit of Flanders’ wil het Vlaanderen profileren als een warme, gastvrije en creatieve regio. De voornaamste blikvangers zijn Vlaamse mode, bier, vormgeving en technologie. Chris Vanderweyen: “De stand is opgebouwd rond drie basisopstellingen met elk hun eigen specifieke boodschap: ‘Have a Ride’, ‘Have a Look’ en ‘Have a Drink’. Het eerste bestaat uit een oude paardenmolen waarrond een wand met beeldschermen is gebouwd waarop een commercial over ‘Spirit of Flanders’ loopt, het tweede is een catwalk waarop met reuze projecties verschillende thema’s worden uitgediept en het derde is een modecafé waar men gratis een mini-Duvel kan degusteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content