VLAAMS-BRABANT EN LIMBURG
1. ARENBERG
Keuken: Belgisch-Frans
Gesloten: zo, ma en di-av
Richtprijs menu: 40-61 euro
Lieven Demeestere is een gedreven, verstandige en ervaren stielman die je maar moeilijk kunt betrappen op technisch feilen, foute kooktijden, sleetsheid of slecht humeur. De zeventiende-eeuwse herenhoeve loopt tweemaal daags vol met mensen die kwaliteit en continuïteit kunnen waarderen en de waarde van een euro kennen. Zakenlui appreciëren het ‘menu à la carte’. Prachtig terras.
3001 HEVERLEE, KAPELDREEF 46
TEL.: 016 22 47 75
WWW.RESTAURANTARENBERG.BE
2. couvert couvert
Keuken: Frans, inventief
Gesloten: zo en ma
Richtprijs menu: 30-57 euro
Laurent en Vincent Folmer werken graag met de betere producten uit Frankrijk en dat resulteert in rijkgeschakeerde bereidingen waarin de ingrediënten optimaal tot hun recht komen. Daarbij hebben ze veel aandacht voor frisse toetsen en maakt het mondgevoel volwaardig deel uit van hun kookdoelstellingen. Vincent laat aan het slot ook nog eens zijn talent als patissier zien. Wie het nagerecht overslaat, zal bij de koffie met al dat lekkers toch overstag gaan.
3001 HEVERLEE (EGENHOVEN),SINT-JANSBERGSESTEENWEG 171
TEL.: 016 29 69 79 WWW.COUVERTCOUVERT.BE
3. LIPSIUS
Keuken: Frans, modern
Gesloten: za-mid, zo-av en maandag
Richtprijs menu: 35-55 euro
Ronald en Annick Stas zijn uit het juiste hout gesneden om een nette zaak te exploiteren waar het aangenaam toeven is. De chef, voor wie Escoffier heilig blijft, kookt evenwel voor mensen van deze tijd. Hij laat zijn culinaire verbeelding de vrije loop en zijn licht verteerbare gerechten, bereid met uitsluitend eersteklas producten en mooi op het bord gedresseerd, weerspiegelen zijn joviale persoonlijkheid en zijn vrolijk humeur.
3090 OVERIJSE, BRUSSELSESTEENWEG 671
TEL.: 02 657 34 32
www.lipsius.be
4. FIGARO
Keuken: inventief
Gesloten: ma en wo
Richtprijs menu: 45-70 euro
Met nauwkeurige timing en zorgvuldige temperatuursbeheersing realiseert chef Jacques Colemont extra sappige en supersmakelijke gerechten met zalige texturen. Deze kruisbestuiving tussen inzicht en techniek maakt van hem een bijzondere chef. Zijn persoonlijke en verstandig gedoseerde invulling van de nieuwe Spaanse keuken bewijst dat niet alleen het hippe en prille keukenvolk, maar ook eerbiedwaardige jonge zestigers volledig met de tijd mee kunnen zijn.
3500 HASSELT, MOMBEEKDREEF 38
TEL.: 011 27 25 56
WWW.FIGARO.BE
5. De SLAgmolen
Keuken: Belgisch-Frans
Gesloten: di, wo en za-mid
Richtprijs menu: 38-75 euro
Bert Meewis wil rust in restaurant en bord. De omschrijvingen op de kaart zijn kort en duidelijk. Zijn gerechten zijn strak geregisseerd om de zuiverheid van zijn composities te beklemtonen. Hij laat zich niet vangen door ditjes en datjes die een bord visueel, maar daarom nog niet culinair opwaarderen. Meewis kookt zelfzeker en treffend. Sublieme eenvoud is hier troef, maar eenvoud is niet eenvoudig.
3660 OPGLABBEEK, MOLENWEG 177
TEL.: 089 85 48 88
www.slagmolen.be
6. clos st denis
Keuken: Frans
Gesloten: di en wo
Richtprijs menu: 45-110 euro
Familiezaak met standing in een somptueus gedecoreerde, zeventiende-eeuwse kasteelhoeve met binnentuin, gelegen midden de Haspengouwse boomgaarden. De ervaren chef Christian Denis maakt geslaagde salto’s met streekverse producten en de klassieke Franse keuken als vangnet. Zalige desserts. Vriendelijke ontvangst, correcte bediening en professioneel wijnadvies. Een huis dat tijd en trends trotseert.
-KORTESSEM, GRIMMERTINGENSTRAAT 24
TEL.: 012 23 60 96
WWW.CLOSSTDENIS.COM
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier