‘Verse lucht is een noodzaak’

WIE

Bruno Cloet (42)

WORDT

De CEO van Zehnder België.

WAS

Bruno Cloet was in uiteenlopende functies aan de slag bij Tack Timber Solutions, BC Con’struct, Omnipal, Tegel Concept en Zehnder.

WIL

“Zehnder Group International is een multinational en een beursgenoteerd bedrijf dat producten voor heath, ventilation en air conditioning produceert. De Zwitserse groep is in België de marktleider in residentiële ventilatiesystemen. Als nieuwe countrymanager van Zehnder Group België is het mijn uitdaging correct en objectief informeren over de noodzaak van ventilatie bij nieuwbouw en renovatie. Nog al te vaak wordt ventilatie gezien als een verplichting en dus als overbodige kosten in het bouw- of renovatieproces. Niets is minder waar.

“Elke Belg is begaan met de luchtkwaliteit in zijn straat, maar weinigen staan er bij stil dat de luchtkwaliteit binnen vaak slechter is dan buiten. De reden ligt voor de hand. Door alle woningen intensief te isoleren zijn er nauwelijks nog spleten of kieren. Daardoor komt er nog maar weinig verse lucht de woning binnen. Dat is problematisch, want een gezond binnenklimaat vereist verse lucht. Daarnaast is er de buitenluchtkwaliteit. Curieuzeneuzen Vlaanderen heeft onlangs aangetoond dat er verontreinigde stoffen zoals stikstofoxide en fijnstof in de lucht zitten. We kunnen er niet omheen dat de lucht die in woningen of kantoren wordt binnengehaald optimaal moet worden gefilterd.

“Mijn taak bestaat erin beschikbaar te zijn voor het team van 34 medewerkers, ze te ondersteunen, te begeleiden en te ontzorgen.”

VRIJE TIJD

Fietsen, lopen, lezen, autosport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content