Sector in volle beweging

Sabine De veilder

WIE

Sabine De veilder (50)

WORDT

Chief Marketing Officer bij Aveve

WAS

“Noem me gerust een ‘breed commercieel all round profiel’ ( lacht). Wat bedoel ik daar precies mee? Tijdens mijn eerdere professionele loopbaan bouwde ik een ervaring op in verschillende segmenten van de voedingssector. Zowel bij grote als bij kleine spelers, en ook met een internationale dimensie. Marketing is altijd al mijn focus geweest, maar ook de sales is geen onbekend terrein voor mij. Mijn stap naar Groep Aveve was het resultaat van een kans die zich plots aandiende. Vooral het bewustzijn dat de landbouwsector een grondige mutatie ondergaat, heeft me over de schreef getrokken om die uitdaging aan te gaan.”

WIL

“Ik wil mijn rol spelen in het traject dat Groep Aveve aflegt. Als je tot een managementteam behoort, weet je dat die functie breder zal zijn dan wat je specialiteit is. Erg belangrijk is dat ons bedrijf aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt. Precies door mijn achtergrond hecht ik veel belang aan branding. Elk bedrijf krijgt daarmee te maken. Ook onze sector vind ik erg belangrijk. Er zijn in de landbouwsector bewegingen aan de gang die me erg boeien. Per slot van rekening is dit het begin van de voedselketen. Er is die spanning tussen lokale productie en import, om maar een voorbeeld te noemen. Of het groeiende belang van data en digitalisering. Het is een sector die ook gekenmerkt wordt door een consolidatie, wat een ander soort management vergt. Het boeit me net in zo’n context met marketing en zo bezig te zijn.”

VRIJE TIJD

“Ik mag mezelf zonder overdrijving een bezige bij noemen ( lacht). Ik ben graag met eten bezig. Ik kook graag. Sporten vind ik ook belangrijk, want ik geloof sterk in het idee van een gezonde geest in een gezond lichaam. Wekelijks doe ik aan pilates, mountainbike en loop ik mijn kilometers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content