Rob Heyvaert: ‘Wij zijn geen dom kapitaal’

ROB HEYVAERT "Bankieren zal er over vijf tot tien jaar helemaal anders uitzien dan vandaag." © Bart Heynen

Het aandelenplatform Forge Global komt op de beurs van New York via een special purpose acquisition company (SPAC) of lege beursschelp, die wordt geactiveerd door Motive Partners, de fondsenbeheerder van de Vlaming Rob Heyvaert.

1 Waarom investeert u in Forge Global?

“Het is een uitzonderlijk fintechbedrijf. Forge koppelt vermogende investeerders aan beloftevolle niet-beursgenoteerde bedrijven en ondernemers die nood hebben aan privékapitaal. Het is een digitale marktplaats van aandelen in 400 bedrijven met een totale waarde van 10 miljard dollar. Die zullen ooit naar de beurs trekken. De managementteams hebben echter de handen vol met hun bedrijven en hebben geen zin of tijd om nu al elk kwartaal uitleg te geven aan duizenden aandeelhouders.”

2 Nu volgt de periode waarin de investeerders in de SPAC beslissen om deel te nemen aan de overname of hun kapitaal kunnen terugvragen. Bestaat het risico van een mislukking?

“Neen. In tegenstelling tot promotoren die louter op een fee werken bij de lancering van een SPAC, investeert Motive Partners mee. Wij nemen zelf de plaats in van investeerders die zich terugtrekken. We zijn tevreden met elke dollar die we in Forge kunnen investeren.”

3 Zal u zich inlaten met het management van Forge?

“Forge heeft een uitstekende ploeg die autonoom opereert. Ik ben al jaren actief in fintech en kapitaalmarkten, net zoals andere medewerkers bij Motive Partners. Onze expertise biedt toegevoegde waarde aan Forge. We zijn een slimme aandeelhouder, geen dom kapitaal. Dat was trouwens voor Forge een reden om met ons in zee te gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content