Peugeot 3008 Plug-In Hybrid: kracht en elegantie

Peugeot
Peugeot
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

5 oktober 2021, 16:25 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:11

In het segment van de Plug-In Hybrid compacte SUV’s is er één merk dat met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Peugeot neemt met zijn 3008 Plug-In Hybrid resoluut het voortouw, en combineert uiterst rijplezier met zuinigheid, eenvoud én dat alles in een unieke, revolutionaire stijl. Rijd even stilletjes of sportief mee!

Voor we starten, toch eerst even een kijkje aan de buitenkant. Want bij Peugeot weet je dat de designers hun creativiteit mogen botvieren. Dat is bij de 3008 Plug-In Hybrid niet anders: een erg stoer vooraanzicht (inclusief ledkoplampen) met kaderloze grille en gebogen zijstijlen: een mooie balans tussen kracht en elegantie, een verfijning van wat het concept ‘SUV’ kan betekenen.

Raak je van de buitenkant al onder de indruk, dan wordt dat gevoel alleen maar versterkt eenmaal je aan boord zit. Peugeot heeft alles op alles gezet om een nog betere rijsensatie aan te bieden. Als bestuurder geniet je van een opvallend ergonomische zitplaats en van een upgrade van de fameuze i-Cockpit. Start de motor en neem het compacte, multifunctionele stuur vast. Raak het 10′ HD-touchscreen aan met zeer intuïtieve 3D-navigatie. Rijondersteuning van de laatste generatie zorgt voor het summum van comfort, veiligheid en autonomie.

Peugeot 3008 Plug-In Hybrid: kracht en elegantie

Technologie

En dan nu: rijden maar! Hoe zit het onder de motorkap? Een stevige hybridemotor laat je de keuze. Enerzijds kan je kiezen tussen twee benzinemotoren van 225 pk (tweewielaandrijving) of 300 pk (vierwielaandrijving), aangestuurd met een 8-traps automaat. Lekker pittige motoren, dat voel je meteen. Anderzijds heb je een elektrische motor van 13,2 kWh die je – afhankelijk van je rijstijl en de weersomstandigheden – tot wel 59 kilometer ver kan brengen. Dat zorgt voor een gemiddelde verbruiksopbrengst van 40 %: goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor je portefeuille. Weet bovendien dat de batterij helemaal oplaadbaar is in amper 2 uur (met een wallbox 32 A en een boordlader van 7,4 kW als optie).

Peugeot 3008 Plug-In Hybrid: kracht en elegantie

De 3008 Plug-In Hybrid blijft op en top een Peugeot met het typische Peugeot rijplezier. Hij biedt bovendien een ruim interieur, een volumineuze koffer, slimme ondersteunende technologie zoals Night Vision en adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go-functie, e-afstandsbediening,… Het is dan ook logisch dat zoveel kenmerken van de 3008 Plug-In Hybrid voor eindeloos rijplezier zorgen.

Ontdek de nieuwe Peugeot 3008 Plug-In Hybrid in je Peugeot-verkooppunt of op www.peugeot.be