ONDER ZEIL

Het balletje wordt in openlucht geslagen. Maar eten, schuilen en verzamelen gebeurt bij de 126ste Britse golfkampioenschappen onder zeil van het Breese Veldeman.

Deze zomer geen Olympische spelen of wereldkampioenschappen voetbal. Evenementen waar Veldeman Tent Technology gesticht in 1953 door vader Veldeman tijdens de voorbije edities telkens hofleverancier van tentconstructies was. Geen nood echter, want zowel in binnen- als buitenland zijn er nog voldoende manifestaties waarbij een beroep wordt gedaan op Veldeman Tent Technology. Van de klassieke bedrijfsopeningen en the Night of the Proms in België tot Formule 1-races in Australië of tentenkampen in Bosnië. De verkoop is jaarlijks goed voor 200 miljoen frank, terwijl uit de verhuur nog eens 250 miljoen gepuurd wordt.

De productie van de aluminiumconstructies en zeilen gebeurt in Bree. Dat verschaft werk aan 100 mensen, terwijl in de drukkere vakantieperiode nog eens 35 interims worden aangetrokken, voornamelijk voor de opbouw en afbraak.

Zo verhuurt Veldeman van vandaag 17 juli tot 20 juli voor 26.500 m² tenten aan het 126ste Open Golf Championship in Groot-Brittannië, een van de belangrijkste golftoernooien ter wereld. Een traditie, want Veldeman tekent al sinds 1989 elk jaar present op het Championship. Een contract dat via de joint venture met de Britse partner Championship Structures Ltd. in de wacht werd gesleept. De inbreng van Veldeman voor het golftoernooi dat al het materiaal levert is goed voor 10 à 12 miljoen. Andere projecten over het kanaal waren het Loch Lomond World Invitational (golf) en ook de eerder gespeelde tennistoernooien in Queens en Eastbourne. Wimbledon stond dan weer niet op de agenda. “Dat paste niet in onze planning. Het is belangrijker het beschikbare materiaal zo optimaal mogelijk in te zetten dan de kwantiteit na te streven,” legt salesmanager Patrick Boogaerts uit. “Tennis en golf behoren tot onze specialiteiten, dat is het echte VIP-gebeuren. Met minder dan de hospitality-tenten de tenten met een hoge kwaliteit en afwerking zijn organisatoren van dergelijke evenementen niet tevreden.”

Het ontwikkelen van kwalitatieve en nieuwe producten staat hoog aangeschreven in Bree. Jaarlijks investeert Veldeman 20 miljoen in onderzoek en ontwikkeling. Dat laat toe om de modetrends te volgen vandaag zijn tenten met feestelijke vormen en spitse bogen in. Veldeman maakt ook tenten die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en die als schuilplaats kunnen dienen voor bijvoorbeeld gevechtsvliegtuigen. Militairen zijn goede klanten in Bree. Ook het tyfoongevoelige Taiwan weet die eigenschap te appreciëren. “Tijdens een hevige storm in Bosnië vorig jaar bleven onze tenten als enige staan. Onze windtunneltesten hadden vooraf uitgewezen dat die tenten windsnelheden tot 203 km per uur kunnen doorstaan,” zegt Patrick Bogaerts fier.

PATRICK BOOGAERTS (VELDEMAN TENT TECHNOLOGY) Tennis- en golftoernooien genereren een almaar groter deel van de omzet van Veldeman Tent Technology.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content