Nieuwe uitdaging

De culinaire omzwervingen van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens begonnen bij Hertog Jan aan de Torhoutsesteenweg in Sint-Michiels. Er werd extreem verfijnd gekookt met technieken uit de moleculaire keuken. Michelin beloonde dat met een derde ster. Hertog Jan verhuisde naar een verbouwde hoeve in Zedelgem en op de oude locatie opende L.E.S.S., een concept met tapas en deelgerechten. Vorig jaar verraste het duo door op het toppunt van zijn roem Hertog Jan te sluiten. Het was tijd voor nieuwe uitdagingen.

In het nieuwe opzet bedenken en begeleiden Mangeleer en Boudens projecten, waarin zij minder aanwezig zijn. Hertog Jan werd heringericht tot een exclusieve evenementenhoeve en L.E.S.S. verhuisde naar een eersteklas locatie aan ’t Zand in Brugge. En nu is er ook Bar Bulot, dat enkele maanden geleden opende op de plek waar het allemaal begon. Het pand is heringericht tot een klassiek eethuis met een klassiek geïnspireerde Belgische en Franse keuken. Er wordt gekookt met respect voor streekproducten en -tradities.

De sfeer is die van een moderne, rustige brasserie met sneeuwwit linnen op de tafels. De wijnkaart vermeldt groot geschut uit de kelder van Hertog Jan tegen verminderde prijzen. De keuze van een fles onder 50 euro is echter beperkt en er zijn geen in huis gemaakte niet-alcoholische drankjes beschikbaar. Op tafel komen lekker brood en een portie gedroogde ham Presunto Bisaro van 30 maanden uit Noord-Portugal (15 euro voor 15 g), om de vingers bij af te likken. Het glas is gevuld met een zuivere, droge riesling uit de Moeselstreek, Qualitätswein 2019 van Sybille Kuntz (27 euro). Er zijn twee voorgerechten: carpaccio van sint-jakobsvruchten en appel met vinaigrette van gegrild beenmerg en kappertjes (26 euro) en kokkels in een soepje met look, pimenton, chorizo en zoete ui (21 euro). In het glas schittert een Clocher de Roquetaillade uit Limoux vol citrus- en houtparfums, met finesse en een lange afdronk (11 euro/glas, 55 euro/fles). Daarbij eten we gesmoorde Zeeuwse paling met fris, vers groen en knisperend krokante frieten (34 euro + 3,5 euro) en licht krokant gegrilde plakken kalfstong met een maderasaus en een van boter blinkende mousseline van polderaardappel (28 euro + 3,5 euro). We sloten de smakelijke maaltijd af met vers ijs en warme chocoladesaus (10,50 euro).

Bar Bulot by Hertog Jan

Torhoutsesteenweg 479

8200 Sint-Michiels, Brugge

Tel. 0494/86.84.84

www.barbulot.be

Kader: verzorgd, aangenaam

Onthaal: door gedreven jonge mensen

Keuken: product- en streekgebonden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content