MECHELEN. Stipt op tijd

Het tijdsbesef van uw computer slaat tilt ? Uw bel luidt niet meer op het ultieme tijdstip ? Geen nood. C-Tronic distribueert het juiste uur.

In 1993 slabakte de verkoop van datakaptatieterminals. En dus begon C-Tronic met een nieuw produkt : de uurdistributie. “De terugval van de markt voelden wij goed in de vraag naar ons eerste produkt, de datakaptatieterminals. Dat zijn investeringsgoederen, dus minder aanlokkelijk in krisistijden, ” verklaart Bruno Depré, managing director.

In 1991 ontstond C-Tronic als een afscheuring van Cosmo, een bedrijf gespecializeerd in tijdsregistratie. “In se was het eigenlijk een handelsfirma die een engineering-afdeling had. Deze laatste afdeling kwam, met 5 medewerkers, terecht in C-Tronic. Nu is ons bedrijf operationeel volledig onafhankelijk van Cosmo, ” beklemtoont Bruno Depré.

De startbasis van C-Tronic was dus stabiel. Een deel van de klanten, voornamelijk softwarehuizen, werden overgenomen en een aantal produkten werden kant-en-klaar mee verhuisd.

Momenteel ontwikkelt het engineeringbureau drie soorten produkten. De gekende datakaptatieterminals zorgen dat gegevens in bureau- of produktie-omgeving opgehaald kunnen worden. Bruno Depré : “De konkurrentie in deze sektor is bikkelhard. Op Belgisch niveau is onze grootste mededinger Captor. Onze kracht is echter dat we zeer flexibel maatwerk kunnen leveren. “

C-Tronic richt zich reeds sporadisch op het buitenland. Frankrijk en Duitsland prijken bovenaan. Een klein maar stijgend deel van de omzet (in 1992 : 17 miljoen), is te danken aan export.

De tweede poot van het bedrijf, de uurdistributie, is ijverig op weg om de belangrijkste aktiviteit te worden. “Onze moederklokken sturen elektronisch de verwarming of andere klokken. Deze produkten zijn veel sneller aan de man te brengen dan de datakaptatieterminals. We zijn in augustus 1993 met de ontwikkeling gestart en nu staan al zo’n 300 toestellen op de Belgische field. Wij werken altijd via distributeurs. Vroeger waren dat Cosmo en BTRS. Deze twee zijn onlangs samengegaan. We brengen onder andere de Radio Controlled Serial Clock op de Benelux-markt. Met een eenvoudig programma kan de interne computerklok worden gesynkronizeerd met de atoomtijd, ” dixit Depré.

Maatprojekten vormen de laatste pijler. Zo ontwikkelde C-Tronic voor de Zeebrugse Vismijn een elektronisch gestuurd water- en elektriciteitsverdeelstation voor haar vissers.

BRUNO DEPRÉ (C-TRONIC) “Uurdistributie wordt onze belangrijkste aktiviteit. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content