Vlaanderen lokt meer investeerders

© ThinkStock

Buitenlandse investeerders hebben in 2011 3.720 nieuwe banen gecreëerd in Vlaanderen. Met die cijfers wordt bijna even goed gedaan als in de ‘goede jaren’ 2006 en 2007. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen FIT.

Dat meldt De Standaard. Het FIT telde vorig jaar 174 buitenlandse investeringen, goed voor een bedrag van 1,79 miljard euro. Dat leverde 3.720 jobs op.

De cijfers sterken minister-president Kris Peeters alvast in de overtuiging dat de Vlaamse industrie niet ten dode is opgeschreven. Woensdag debatteert het Vlaams parlement over de recente golf van ontslagen in Vlaanderen.

Aantal fusies en overnames gestegen

Uit de gegevens van FIT blijkt voorts dat vooral het aantal fusies en overnames het afgelopen jaar sterk steeg. Nieuwe investeringen maakten de helft van alle investeringen uit, de uitbreidingsinvesteringen vielen terug. Investeringen in logistiek daalden dan weer fors, terwijl die in onderzoek en innovatie op peil bleven.

Opvallend is tenslotte dat de opmars van investeringen uit Azië en opkomende groeilanden stilgevallen is. De VS blijven koploper en meer dan de helft van de investeringen werd gedaan door Europese landen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content