Van Peteghem geeft uitstel voor btw-aangiften

Vincent Van Peteghem © Belga Image

Btw-plichtigen krijgen extra tijd voor hun btw-aangifte voor het eerste kwartaal van dit jaar. Dat meldt minister van Financiën Peter Van Peteghem (CD&V).

Minister van Financiën Peter Van Peteghem (CD&V) verwijst voor de beslissing naar de coronacrisis, die samen met de bijhorende steunmaatregelen en de personeelsuitval nog steeds voor een grote werklast bij de boekhoudkantoren zorgt. Het uitstel moet boetes en intresten vermijden.

Voor maandaangevers die recht hebben op een maandelijkse teruggave wordt de deadline van 20 april tot en met 24 april verlengd. Indien die termijn nog te krap blijkt, dan zal de teruggave met een maand worden uitgesteld. Voor de andere indieners verschuift de ultieme datum van 20 april naar 3 mei.

Bij een tijdige aangifte heeft de verlenging geen invloed op het vlak van de teruggave. Bij laattijdig aangeven blijven de geldende boetes overeind. De verlenging geldt eenmalig voor het eerste kwartaal van dit jaar. De betaling van btw-schulden moet wel binnen de huidige wettelijke termijn gebeuren.

Partner Content