‘België zal spontaan rulings uitwisselen’

Johan Van Overtveldt (N-VA), minister van Financiën © BELGA

België gaat alle grensoverschrijdende rulings die vanaf 1 januari 2015 werden gesloten spontaan uitwisselen. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N­-VA) beslist.

Dat schrijft De Standaard.

“België wisselde tot nu ook al rulings uit, maar alleen op verzoek van een andere lidstaat”, zegt Van Overtveldt in de krant. “Het is tijd om een versnelling hoger te schakelen. Daarom heb ik het initiatief genomen om alle grensoverschrijdende rulings, die vanaf 1 januari 2015 werden afgeleverd, spontaan uit te wisselen.”

Een ruling is een afspraak tussen een bedrijf en de belastingadministratie over de toepassing van de belastingwetgeving en over het toe te passen belastingstarief. Van Overtveldt heeft de administratie de opdracht gegeven om uiterlijk tegen eind september een modelinstructie voor te bereiden over de spontane uitwisseling.

Europees commissaris Pierre Moscovici kwam vorige maand nog op de proppen met een nieuwe richtlijn die lidstaten verplicht aan andere lidstaten mee te delen welke grensoverschrijdende rulings ze gesloten hebben. De commissie hoopt dat de nieuwe regeling begin volgend jaar in werking kan treden, maar het wetgevende proces is nog lang niet rond.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content