Kunstweekend

De Brusselse kunstsector viert zijn rentree in september traditioneel nogal uitbundig. De meeste galeries sparen de opening van hun nieuwe tentoonstelling op tot die week. Het aanbod van het Brussels Gallery Weekend is indrukwekkend, maar enkele initiatieven springen er toch uit. Galerie de la Beraudière heeft een show over de passage van Keith Haring in België tussen 1987 en 1990. Ze combineert Harings werk met dat van Belgische popartkunstenaars.

Galerie Meessen De Clercq pakt uit met een solo van Claudio Parmiggiani, haar beroemdste artiest. De Italiaan maakt al vijftig jaar subtiele werken rond licht, schaduw en afwezigheid.

Jan Mot organiseert in zijn galerie op de Kleine Zavel de eerste Belgische tentoonstelling over Paul Thek. Die Amerikaanse kunstenaar vertoefde vaak in Europa en deed mee aan Jan Hoets Chambre d’Amis in 1986. Lange tijd leken zijn schilderijen, sculpturen en tekeningen tot geen enkele stroming te behoren. Maar sinds kort groeit een nieuwe belangstelling voor zijn emotioneel beladen, spirituele oeuvre. De timing is bijzonder: het Gemeentemuseum in Den Haag heeft zopas aangekondigd dat het een mystiek zelfportret van Thek heeft aangekocht.

Brussels Gallery Weekend, van 5 tot 8 september in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content