Junior Bombers

Nicolas Colsaerts en zijn entourage denken aan de toekomst van de Belgische golfsport. Onlangs richtten ze een nieuw team op dat jong Belgisch talent moet begeleiden bij de training. Naam van het team: de Junior Bombers. Het coachingteam, dat kan rekenen op het steun van de patrimoniumbeheerder 2PM, heeft al een twaalftal beloftevolle spelers van minder dan veertien onder de vleugels.

“Het is de bedoeling de jongeren vooruitgang te laten boeken in een zo goed mogelijke omgeving, zodat ze kunnen uitgroeien tot echte sporters”, zegt Nicolas Colsaerts, die zeer tevreden is omdat hij aan het project kan meewerken. “Kunnen ze doorstoten naar het hoogte niveau, dan is dat meegenomen. Maar dat is natuurlijk geen verplichting.” Als jonge golfer kon Nicolas Colsaerts lang niet altijd op een ideale omkadering rekenen. Daarom wil hij zijn ervaring in dienst stellen van de Junior Bombers.

De twaalf leden van het nieuwe team komen uit het hele land: Anna Theuwis, Jef Vannieuwkerke, Lowie Verbeke, Matthis Besard, Maxime Anciaux, Victor Van Lint, Charles Roeland, Jean de Wouters, Adrien Dumont de Chassart, Alexander Kane, Jarno Tollenaire en Lucas Henveaux. “Ze werden gekozen op basis van hun kandidatuur, leeftijd en progressiemarge”, zegt Vincent Borremans, de manager van Colsaerts. “Het is natuurlijk niet onze bedoeling om een concurrent te worden voor de klassieke kanalen van de nationale golffederatie. We willen veeleer een aanvulling zijn.”

De jonge beloften komen twee keer per maand samen onder het waakzame oog van Michel Vanmeerbeek, de vaste coach van Colsaerts. De Brusselaar zelf zal er bij zijn als hij in het land is. De sessies worden georganiseerd in de golfacademie van Jérôme Theunis in de Golf van Hulencourt. “Een swing krijgt meestal vorm tussen tien en veertien jaar”, legt Vanmeerbeek uit. “Het is dan ook heel belangrijk dat je de spelers in die leeftijdsgroep goed begeleidt. In de golfsport moet alles van bij het begin goed zitten. Daarna is het bijna altijd te laat.”

Om het initiatief te financieren, kunnen de Junior Bombers rekenen op de steun van 2PM, gespecialiseerd in vermogensbeheer en aanwezig in verscheidene landen. “Golf is een sport met zeer transparante regels, net zoals onze activiteit”, zegt David Verbrugghe, directeur van 2PM België dat onlangs een nieuw kantoor opende in Knokke. “We steunen Nicolas Colsaerts al jaren. Het idee om jongeren te helpen in hun ontwikkeling sprak ons meteen aan.”

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content