Jong en crescendo

De dakfondsen in het Premium-gamma van Delta Lloyd bestaan twee jaar. Met een dubbelcijferig rendement oogt de balans voor 2012 bijzonder positief.

De Premium-dakfondsen van Delta Lloyd beleggen uitsluitend in fondsen die een waardestrategie hanteren. Het gamma is daardoor uniek in België. “Net als Warren Buffett zijn we ervan overtuigd dat beleggen in ondergewaardeerde bedrijven van goede kwaliteit op lange termijn alleen maar winstgevend kan zijn”, zegt Lionel Henrion, fund of fund manager bij Delta Lloyd Bank.

Elk dakfonds in het gamma richt zich tot een specifiek beleggersprofiel. Piano is het meest defensieve fonds, terwijl Vivace is bedoeld voor dynamische beleggers. “Als een belegger twijfelt tussen twee formules, heeft hij de mogelijkheid twee keer per jaar gratis over te schakelen. Maar we raden onze cliënten af zich te laten leiden door de markttendens. Al onze fondsen worden actief beheerd. Afhankelijk van de marktconjunctuur wordt het gewicht van bepaalde fondsen opgevoerd, terwijl andere naar de achtergrond verdwijnen”, aldus Henrion.

Vertrouwen opbouwen

Dat betekent niet dat de portefeuilles van de Premium-fondsen jaar na jaar grote veranderingen ondergaan. Lionel Henrion: “We beleggen nooit zomaar in een fonds. Voordat we in zee gaan met een fondsbeheerder, hebben we zijn beheerproces, zijn filosofie en zijn prestaties in het verleden geanalyseerd. Zodra we ons geld hebben geïnvesteerd, volgen we de beleggingen nauwgezet op. Bij de minste vraag bellen we de beheerder om een verduidelijking te vragen.”

“Wij bouwen een vertrouwensrelatie op met de fondsbeheerders die we selecteren”, voegt Arnaud Walch, fund of fund manager bij Delta Lloyd Bank, toe. “Ze weten dat we voor lange tijd belegd blijven als ze ons vertrouwen behouden.”

Buy-and-hold

De beheerders van de Premium-fondsen beleggen in tien tot vijftien fondsen op basis van een buy-and-holdstrategie (kopen en houden). Fondsen die weinig bekend zijn bij het grote publiek en waarvan het beheer specifiek is gericht op waardecreatie, krijgen de voorkeur.

Het rendement van de Premium-fondsen bedroeg meer dan 10 procent in 2012. Het gamma is bovendien fiscaal aantrekkelijk, omdat het geen Europees paspoort heeft. De minimale inleg is wel hoog: 75.000 euro.

Delta Lloyd Premium Piano Fund

ISIN-code: BE6217074531

Delta Lloyd Premium Moderato Fund

ISIN-code: BE6217072519

Delta Lloyd Premium Crescendo Fund

ISIN-code: BE6217070497

Delta Lloyd Premium Vivace Fund

ISIN-code: BE6217076551

KARINE HUET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content