Medische sector wacht op 2.000 verpleegkundigen

© belga

Hoewel er in België naar schatting 140.000 afgestudeerde verpleegkundigen zijn en er jaarlijks nog 5.000 bijkomen, raken 2.000 vacatures niet ingevuld. Dat maakt Express Medical, actief in de rekruteringssector voor de medische sector, maandag bekend.

Express Medical gaat op vraag van de uitzendsector een opleiding organiseren rond het thema ‘Communicatie in teamverband’. Volgens Pascale Vanrillaer, general manager van Express Medical is “goede communicatie essentieel om de kwaliteit van de zorgverlening te garanderen in een multidisciplinaire context.”

Woensdag 12 mei wil Express Medical tijdens de internationale dag van de verpleegkunde jongeren aansporen om voor het vak van verpleegkunde te kiezen. Jaarlijks studeren er in België 5.000 verpleegkundigen af. Daarnaast telt ons land ruim 140.000 afgestudeerde verpleegkundigen, van wie er zeker 105.000 het beroep effectief uitoefenen.

Toch raken 2.000 vacatures op de websites van de VDAB, Forem en Actiris niet ingevuld. “De laatste jaren zijn er opnieuw meer inschrijvingen in gespecialiseerde scholen voor verpleegkunde, maar de vraag blijft enorm groot. Het is een beroep met vele mogelijkheden”, benadrukt Vanrillaer. Meer info vindt u op www.expressmedical.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content