Dirk Van den Berghe (ex-CEO Delhaize België) wordt topman bij Walmart

© Belga

Walmart Stores Inc, de grootste retailer ter wereld, heeft de voormalige topman van Delhaize Belgium ingelijfd. Dirk Van den Berghe krijgt bij Walmart Canada de leiding over 391 winkels en meer dan 95.000 werknemers.

“Dirk Van den Berghe beschikt over 30 jaar internationale ervaring in het bedrijfsleven en heeft de activiteiten van voedingsdistributeur Delhaize in Luxemburg en zijn thuisland België geleid”, luidt het vrijdag in een verklaring van Walmart.

Van den Berghe krijgt leiding over 391 winkels en ruim 95.000 werknemers

Van den Berghe wordt op 1 augustus 2014 officieel benoemd tot chief executive officer (CEO) van Walmart Canada. Van den Berghe krijgt in Canada de leiding over 391 winkels en meer dan 95.000 werknemers, die meer dan 1,2 miljoen klanten per dag bedienen, meldt Walmart maandag.

Doug McMillon, die sinds februari 2014 als CEO aan het hoofd staat van Walmart, is sinds zijn benoeming geregeld aan het schuiven binnen de gelederen van de retailer. De afgelopen maanden werden al nieuwe toplui benoemd voor de e-commerce-activiteiten in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dirk Van den Berghe heeft een doctoraat in de economie aan de universiteit van Sofia in Bulgarije, en spreekt zeven talen, waaronder Engels, Frans en Nederlands, liet Walmart nog weten.

Denis Knoops opvolger bij Delhaize België en Luxemburg

Eind mei maakte Delhaize Groep bekend dat Dirk Van den Berghe beslist had op 1 juli ontslag te nemen als CEO van Delhaize België en Luxemburg. Hij mikte op een nieuwe opportuniteit, luidde het toen. Bij Delhaize België en Luxemburg werd Dirk Van den Berghe opgevolgd door Denis Knoops. (Bloomberg/BO/BelgaMI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content