CEO Jan Callewaert opnieuw voorzitter Option

© Jan Callewaert, topman van Option (belga)

De raad van bestuur van Option heeft stichter, bezieler en aandeelhouder (18%) Jan Callewaert gevraagd om opnieuw voorzitter te worden van het technologiebedrijf.

Hij volgt Olivier Lefebvre op, die zich helemaal wil toeleggen op zijn operationele taak als CEO van Xylowatt. De combinatie tussen Option en Xylowatt valt hem te zwaar. Lefebvre blijft wel aan als (onafhankelijk) bestuurder. Hij was voorzitter van Option sinds februari 2010.

Callewaert combineert voortaan de functies van CEO en voorzitter van Option. “Dat wil niet zeggen dat wij de regels van deugdelijk bestuur niet zouden volgen”, zegt Jan Callewaert. “Zoals altijd wordt het spel hier gespeeld zoals het moet: we nemen beslissingen in consensus en pas nadat er grondig van gedachten is gewisseld rond de bestuurstafel. Mag ik er overigens op wijzen dat het nieuwe Option nu opnieuw veel meer weg heeft van een kmo, dan van een multinational? Option heeft meer dan ooit behoefte aan een snel én flexibel beslissingsproces, en dan is het niet slecht als ik opnieuw beide functies combineer.” (K.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content