Hedendaags klassiek voor Marcolini en Armani

Het kantoor bestaat nog maar enkele maanden en toch mochten de interieurspecialisten van Ensemble & Associés al opdrachten uitvoeren voor prestigieuze namen als Marcolini, Cartier, Parfums Frédéric Malle, Louis Vuitton, Christian Dior en Emporio Armani. Het geheim? “We bieden geen design of minimalisme aan, maar wel hedendaags klassiek.”

Op 15 oktober wijdt chocolademaker Pierre Marcolini zijn nieuwe verkoopruimte in op de Zavel in Brussel en het was Ensemble & Associés dat de zaak inrichtte. Het kantoor voor binnenhuisarchitectuur bestaat nog maar sinds mei 2004 en nam intussen ook al het oude pand van Marcolini onder handen, een boetiek die voortaan een nieuw initiatief van de befaamde chocolatier zal herbergen: Les Tartes de Pierre – “een adres van waaruit Pierre warme taarten gaat verkopen,” licht Isabelle Reynders, een van de vier vennoten van Ensemble & Associés toe. Het kantoor is ook bezig met de creatie van een nieuwe ruimte voor de privé-jetmaatschappij Abelag in Zaventem, van een vrijgezellenpenthouse in Ukkel en van een loft voor een jonge vastgoedmiljonair uit Schaarbeek. Een budget met acht cijfers, niet slecht voor een begin.

Maar gaat het hier wel echt om een begin?

4 binnenhuisarchitecten bundelen de krachten

Isabelle Reynders is de enige van het viertal die aan Sint-Lucas in Brussel studeerde. De drie andere vennoten van Ensemble & Associés – Sandrine Van Eldom, Nathalie Delabye en Olivier Lempereur – hebben een diploma op zak van het minder bekende CAD (binnenhuisarchitectuur), eveneens in de hoofdstad. Het zijn allemaal thirty somethings en na hun studies werkten ze eerst allemaal in het atelier van Axel Verhoustraeten, een selfmade man die een aantal van de mooiste hedendaagse interieurs van de jongste decennia geschapen heeft, zowel in binnen- als in buitenland.

Later ging ieder zijn eigen weg. Olivier Lempereur trok naar Parijs, waar hij werkte bij de grande dame van de Franse binnenhuisinrichting, Andrée Putman, vooraleer een eigen studiebureau en meubelatelier te beginnen. Sandrine Van Eldom ging haar kennis aanscherpen in het studiebureau François Marcq in Brussel. Nathalie Delabye werkte samen met Vittorio Simoni, ontwerper van onder meer het Modemuseum in Hasselt. Isabelle Reynders, ten slotte, bleef in Brussel werken bij de interieurontwerper Guy Stapels in Ukkel. Na de periode-Stapels, opende ze met Nathalie Delabye de meubelboetiek Christian Laigre (voor wie ze sinds vijf jaar de distributie verzorgt in de Benelux) en de decoratieboetiek Ensemble ( John Pawson, Mia Zia, Paola C enzovoort) op de prestigieuze Waterloolaan in Brussel.

Jonge, kapitaalkrachtige klanten

Een nieuwe wind doen waaien, dat is de ambitie van het kwartet. “We bieden geen design of minimalisme aan, maar wel hedendaags klassiek.”

Serge Vanmaercke

Op 15 oktober wijdt topchocolatier Pierre Marcolini zijn nieuwe verkoopruimte in op de Brusselse Zavel. Ensemble & Associés stond in voor de inrichting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content