‘Een partner in digitalisering’

WIE

Bart Windal (50)

IS

Country general manager bij IBM België en Luxemburg. Hij volgt Jacques Platieau op, die de activiteiten meer dan tien jaar leidde.

WAS

Bart Windal heeft meer dan drie decennia ervaring in de technologische industrie. Hij vervulde al leidinggevende en verkoopmanagementfuncties in verschillende IBM-divisies in Europa, wereldwijd en in de Benelux. Hij is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij een bachelor in economie en een masterdiploma IT-management behaalde. Hij heeft ook een master in businessmanagement.

De afgelopen vier jaar werkte hij als enterprise sector unit executive voor IBM Belux. In zijn nieuwe rol zal hij verantwoordelijk zijn voor alle bedrijfsactiviteiten van IBM België en Luxemburg.

WIL

“België, Luxemburg en de wereld bevinden zich op een keerpunt met de snelle digitalisering. Bedrijven en regeringen hebben een partner nodig die ze kunnen vertrouwen”, zegt Bart Windal. Hij wil focussen op digitale kanalen, zoals webinars en de digitalisering van de klantenervaring. “Een belangrijke taak is de begeleiding van klanten in de overstap naar de hybride cloud en de implementatie van artificiële intelligentie. We stellen al onze vaardigheden beschikbaar aan onze klanten, zodat zij die van hen kunnen bijwerken. We willen daarmee hun ondernemende mindset blijven stimuleren.”

Windal schat dat de cloudmarkt over vier jaar verdrievoudigd zal zijn. “Het is een gigantische markt die exponentieel groeit. In dat domein wil IBM goed gepositioneerd zijn met een open en hybride multicloud. Vandaag draait nog maar 20 procent van de complexe applicaties in de cloud.”

VRIJE TIJD

Reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content