Een opslagplaats voor uw goederen

Op je 36ste verantwoordelijk zijn voor 500 mensen in zeven Europese landen – het is niet iedereen gegeven. Steven De Tollenaere begeleidde de groei van Shurgard Self Storage van bij het begin en mag dat nu doen als nieuwe managing director Europa.

Deze benoeming was toch wel een verrassing,” geeft Steven De Tollenaere (36) toe. Dat had minder met zichzelf te maken dan met het onverwachte vertrek van zijn voorganger, de Fransman Bruno Roqueplo. Zijn jonge leeftijd speelde niet mee. “Shurgard is in Europa begonnen in 1995, ik kwam erbij in 1997. Als je bijna de hele groei heb meegemaakt van een firma, dan denk ik wel dat je over de nodige sectorkennis beschikt.”

Het beursgenoteerde Amerikaanse Shurgard baat goederenhotels uit met als logo een vuurtoren. Particulieren en zelfstandigen kunnen er opslagruimte huren. Twee maanden geleden sloeg het bedrijf een vijandelijk overnamebod af. Shurgard wil zelf blijven groeien, zeker in Europa, waar het met 139 vestigingen, waarvan achttien in België, marktleider is. “Elk jaar willen we vijftien tot twintig nieuwe vestigingen openen, vooral in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië,” kondigt de nieuwe topman aan.

Na zijn studies handelsingenieur aan de VUB en de Solvay Business School begon de in Gent geboren Londerzelenaar zijn carrière als auditor bij KPMG. “Een goede leerschool om de basisprincipes van financieel management onder de knie te krijgen.” Terwijl hij stage liep bij Telecommunications Techniques Corporation in de VS, haalde hij een postgraduaat in International Comparative Management. In 1994 kwam er diploma Fiscaliteitsbeheer bij. “Een precies idee van wat ik wilde doen, had ik nog niet, al was doorgroeien vanuit het financiële naar het algemeen management toch wel een doel. Ik kwam in 1997 bij Shurgard terecht, omdat ik de mensen die het in België hadden opgezet, persoonlijk kende. Op dat moment had het bedrijf amper vier vestigingen in Europa, allemaal in België, en was er nog heel wat onzekerheid of het concept van goederenhotels wel zou aanslaan.”

Bij Shurgard was hij eerst controller, in 1998 werd hij financial controller voor de Europese markt. In 2000 werd hij vice president Finance & Administration, in 2004 groeide hij door tot chief financial officer (CFO).

WORDT: managing director Europa Shurgard Self Storage.

VRIJE TIJD: familie, tennis, golf, reizen, gastronomie.

L.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content