Dustin Johnson, de nieuwe nummer een

Dustin Johnson is de laureaat van de FedEx Cup 2020 en mocht daarvoor zowat 15 miljoen dollar opstrijken. De Amerikaan werd meteen ook de nieuwe nummer één van de wereld. De reus uit Columbia, 36 jaar, won nog maar één grandslamtoernooi: de US Open van 2016, die op het parcours van Oakmont werd gespeeld.

Johnson heeft al lang de reputatie dat hij de Raymond Poulidor van de golfsport is: hij eindigde vaak tweede, zoals in de Masters, de British Open en het USPGA. Ze zijn al niet meer op één hand te tellen, de toernooien waarin hij bij de afslag van de vierde ronde het klassement aanvoerde, maar op de laatste holes onderuitging, geveld door de toenemende druk.

Maar de voorbije maanden lijkt Johnson zijn demonen te hebben verdreven. Hij speelde nooit beter en bereikt bijna alle greens in regulatie. Bovendien zit zijn swing perfect en is hij mentaal heel sterk. Dustin Johnson gaf in de eindfase van de FedEx Cup twee weken geleden een perfecte demonstratie van wat hedendaags golfen moet zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content