DE ROZE PANTERlf.

Paula Creamer is negentien. En de nieuwe ster in het Amerikaanse vrouwengo

Ze liet er niet de minste twijfel over bestaan, toen ze geselecteerd werd om de Amerikaanse kleuren te verdedigen tijdens de Solheim Cup, het equivalent van de Ryder Cup bij de dames. Paula Creamer verklaarde letterlijk tegenover de verzamelde pers: “De Europese dames bereiden zich maar beter goed voor, want ze zullen verliezen.”

De arrogante rookie van de Amerikaanse pro Tour had inderdaad gelijk: de Amerikaanse dames wonnen twee weken geleden met duidelijke cijfers (15,5/12,5) van hun Europese collega’s, op het terrein van Crooked Stick in Carmel, Indiana, waar John Daly in 1991 het US PGA Championship won. Met grote klasse speelde Creamer de legendarische Laura Davies in de vergeethoek, met zeven birdies op 13 holes. En de supporters van de teenager reageerden niet eens verrast. Paula zelf trouwens ook niet, want ze herhaalde dat ze de meisjes van het Oude Continent had verwittigd. “Ik sprak misschien wel stoere taal, maar ik wist dat ik klaar was om te winnen.”

Paula Creamer staat erom bekend dat ze heel geconcentreerd op de golfbaan staat. Amper tien maanden nadat ze haar kaart voor de Amerikaanse Tour kreeg, won ze al twee toernooien in dat circuit: eentje in Japan en de Evian Masters in Europa, waar ze het haalde met niet minder dan acht slagen voorsprong. De potentiële serial winner is dan ook al derde op de Amerikaanse geldlijst, en verwezenlijkte heel makkelijk de doelstellingen die ze zelf in het begin van het jaar had vooropgesteld: zich kwalificeren voor de Solheim Cup en een toernooi winnen.

De zeer talentrijke jongedame die bij de juniores ontelbaar veel toernooien won en ook de beste amateur-speelster van 2003 was, ziet er ouder uit dan ze is. Haar eerste toernooi (de Sybase Classic op 22 mei) won ze een paar dagen voor ze op de high school haar diploma kreeg, en meteen was ze de jongste winnares ooit van een LPGA-toernooi.

“Het geeft je een magisch gevoel als je de vruchten van al je inspanningen mag rapen,” zei ze. Na amper negen optredens bij de profs won ze al haar eerste toernooi, en het was de eerste keer in haar carrière dat ze daar zo lang op had moeten wachten. Haar sterke punten zijn een feilloze techniek en een lichaam dat er door eindeloze uren in de gymzaal begint uit te zien als een zuil van vlees en bloed.

Creamer maakt er geen geheim van dat ze helemaal niet bang is voor Annika Sörenstam, de nummer één van de wereld. “Als ik speel, dan denk ik nooit aan Annika. Ik denk alleen aan winnen…”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content