CCB-AWARDS

Het reclamebureau Duval Guillaume is afgelopen vrijdag de grote winnaar geworden van de CCB-Awards (de prijzen van de Creative Club of Belgium voor de creatiefste reclame-uitingen van 1999).

Het bureau won de Diamond Award voor de campagne ‘ Sydney, here we come‘, gemaakt in opdracht van het Belgisch Olympisch & Interfederaal Comité (BOIC). Volgens scheidend CCB-voorzitter Alain Godefroid (creatief directeur van Grey; zijn plaats werd afgelopen vrijdag ingenomen door Jean-Luc Walraff, creatief directeur bij McCann-Erickson) is de Diamond Award de prijs voor de adverteerder die de kaart van de creativiteit durft te trekken. De BOIC-campagne bestond uit een bioscoop- en magazineluik en was ook goed voor goud in de categorieën multimediacampagne en bioscoop.

Duval Guillaume won behalve de Diamond Award ook nog vier Gold Awards en zes Silver Awards. Het bureau pakte goud voor Hyundai (radio, single) en het Gemeentekrediet (tv, single). Het won zilver voor Inno (kranten, single), het Gemeentekrediet (radio, single; radio, campagne; en multimedia), Kriek Belle-Vue (tv, campagne) en Megafestatie (tv, single).

Juryvoorzitter Jean Werner (copy bij Kadratura) zei dat Duval Guillaume de prijzenregen verdiende. “De kwaliteit is er,” aldus Werner. Kadratura en VVL/BBDO eindigden na Duval Guillaume met elk twee gouden prijzen en één zilveren. Kadratura werd bekroond voor zijn Delvaux-werk (goud, poster single; goud, dailies single) en Man to man (zilver, point of sale). VVL/BBDO kreeg goud voor Carlsberg (media-creativity) en voor H&M-recruitment (point of sales). Het bureau pakte ook met de magazinecampagne voor H&M-recruitment zilver.

Andere meervoudige winnaars waren TBWA (goud voor Samsonite, poster, campagne; en zilver voor Artsen zonder Grenzen, public service, single), DDB (goud voor Fnac, radio, campagne; en zilver voor Coiffeur Vincent Delesere, kranten, campagne), GV/Company (goud en zilver voor Nivea for men, magazine, single en mediacreativity) en LG&F (goud voor De Vlaamse Infolijn, en zilver voor Agalev in de categorie public service, campagne).

Goud was er ook voor De Filmfabriek (De Filmfabriek, interactive media), Lowe Lintas ( Hak, magazine, campagne), McCann-Erickson ( Moderna Textielreiniging, direct mail), Quattro-DMB&B ( BIVV, public service, single) en Saatchi & Saatchi (selfpromotion). Zilver viel te beurt aan Raats Communications ( Swissflex, direct mail), X-Generation ( Play It Again Sam, trade), G&Co ( BBL, bioscoop), Young & Rubicam ( Eurostar, posters, campagne), Scholz & Friends ( Uniroyal, posters, single), Publicis (selfpromotion), Grey (Skoda, point of sale), Euro RSCG (Samson on Tour, interactive media) en FCB ( Eastpak, magazines, single).

“1999 was een goed reclamejaar,” aldus juryvoorzitter Jean Werner. “Toch hebben we nog een achterstand in vergelijking met het buitenland. En dus is er nog werk aan de winkel. Dat is een probleem van middelen. Veel reclame is nu heel visueel en dat vraagt dure producties. Bovendien moeten we in België rekening houden met twee culturen. Dat leidt tot middelmatige campagnes die voor beide landsdelen moeten dienen. Maar er is vooruitgang, zeker op het vlak van tv-, bioscoop- en radiospots. We zullen in juni, tijdens het internationale reclamefestival in Cannes, zien of ik gelijk heb.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content