Alphabet verrast met kwartaalcijfers: Google Cloud voor het eerst winstgevend

Google Alphabet © Reuters

Alphabet heeft financiële resultaten voor het eerste kwartaal vrijgegeven die boven de verwachtingen van analisten liggen. Het moederbedrijf van Google blijft beter weerstand bieden tegen dalende advertentie-bestedingen dan andere techbedrijven.

Advertenties bij zoekresultaten waren eerder al minder vatbaar gebleken voor economische tegenwind dan reclame op sociale media zoals Facebook en Snapchat. Alphabet voerde besparingen door om zijn winstmarges veilig te stellen. Het schrapte duizenden jobs en gaf kantoorruimte op. Die herstructurering kostte Alphabeth 2,6 miljard dollar in het eerste kwartaal. De omzet uit de zoekmachine Google Search steeg met 1,8 procent tot 40,36 miljard dollar. Bij videoplatform YouTube daalden de advertentie-inkomsten wel met 6,87 procent tot 6,7 miljard dollar. 

Dankzij groei in de Cloud-activiteiten, die voor het eerst ook winstgevend waren, wist Alphabeth de totale omzet met 2,6 procent te doen toenemen tot 68 miljard dollar (circa 62 miljard euro). De nettowinst kwam uit op 15 miljard dollar (13,7 miljard euro). Dat is 8,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst van 1,17 dollar per aandeel was wel hoger dan de geschatte 1,09 dollar vooraf.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content