Alles komt goed

Vijftig jaar na mei ’68 kiest het Klarafestival voor de slogan ‘Alles Wieder Gut’: een optimistisch citaat uit een lied van Gustav Mahler uit 1885. Het muziekfeest opent op 9 maart in Bozar in Brussel met twee kleppers: de Houston Symphony en de Amerikaanse stervioliste Hillary Hahn. Zij brengen naast werk van Leonard Bernstein de Zevende symfonie van Antonín Dvorák, waarmee de componist “de wereld wilde beroeren”. Nog zo’n ambitie had Alexander Skrjabin, toen hij Mysterium concipieerde. Alexander Nemtin voltooide de partituur na Skrjabins dood in 1915. Het Belgian National Orchestra voert de productie uit, samen met het Hongaars Radiokoor.

Even overrompelend is de Negende symfonie van Mahler, die hij schreef na de dood van zijn dochter. Het Orchestre de Paris onder leiding van Daniel Harding vertolkt het werk op 15 maart.

Op 10 maart zingen Lore Binon en Reinoud Van Mechelen een concertante uitvoering van Pelléas et Mélisande, de verstilde opera van Claude Debussy. Het werk was onlangs ook in Opera Vlaanderen te zien, in een enscenering van kunstenares Marina Abramovic en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Lore Binon maakt op 14 maart kans op een Klara, de klassiekemuziekprijzen. Ze is genomineerd in de categorie ‘jonge belofte’.

Klarafestival, van 9 tot 30 maart in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content