2 onverkwikkelijke valkuilen volgens CEO Paul Dingens

Vier eeuwen lang hingen kwikbarometers in Europese huishoudens, maar toen de Europese Unie in 2008 om ecologische redenen kwik in barometers verbood, hadden barometerproducenten zoals het Limburgse Dingens een probleem. Het vraagstuk van CEO Paul Dingens werd nog groter toen hij naar slecht advies luisterde.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Ga na of het advies van toepassing is op jouw situatie. Op zoek naar advies om zijn bedrijf te redden, won Paul Dingens via projecten met business angels het advies in van topmensen in de bedrijfswereld. “Ze zeiden me dat ik een reclamecampagne moest doen en op beurzen gaan staan. Deelnemen aan zo’n beurs kost al gauw 10.000 tot 15.000 euro terwijl ik echt op duizend euro moest kijken. Hun advies was misschien goed voor een groot bedrijf dat goed in het vet zit, maar niet voor een klein bedrijf als het mijne dat op water en brood moest overleven.”

2 Let op voor verborgen kosten. “De overheid neemt vaak goede initiatieven, maar ze kennen niet altijd de impact van wat ze vragen. Zo wilde ik via het Participatiefonds een Initio-lening van 90.000 euro aanvragen, maar het project laten opmaken door mijn boekhoudkantoor kostte me 12.500 euro. Vervolgens kreeg ik de lening niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content