Ethias gaat ook pensioenfonds aanbieden

© Belga

Verzekeraar Ethias, klassiek een aanbieder van groepsverzekeringen, gaat nu ook een pensioenfonds aanbieden. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Het heeft daarvoor groen licht gekregen van de FSMA. Ethias wil klanten zo meer mogelijkheden bieden.

Ethias reageert daarmee op de lage rentestanden en vragen van klanten. Als een werkgever vandaag aanklopt bij een groepsverzekeraar, wordt die geconfronteerd met erg lage rentes. De 1,75 procent die de werkgever zelf moet garanderen, vindt hij bij geen enkele verzekeraar meer terug.

Pensioenfondsen kunnen hogere rendementen bieden. Bovendien is er meer zeggenschap mogelijk door werkgevers en werknemers.

Ethias Pension Fund OFP

Daarom start Ethias met het pensioenfonds Ethias Pension Fund OFP, aldus financieel directeur en vice-CEO Benoit Verwilghen. “Zo kunnen we onze klanten een uitgebreid pallet aan mogelijkheden bieden, gaande van groepsverzekeringen tot pensioenfondsen.”

Om de markt te overtuigen steekt Ethias zelf 300 miljoen euro in het fonds, afkomstig van de pensioenopbouw van eigen werknemers. Bedoeling is dit “op korte termijn te verdubbelen”, aldus Verwilghen.

Partner Content