Herstel vastgoedmarkt VS zet door

© reuters

Het herstel van de Amerikaanse woningenmarkt zit op koers. De prijzen klimmen steeds hoger.

Het herstel van de Amerikaanse woningenmarkt zit op koers. De prijzen klimmen steeds hoger.

De prijzen van Amerikaanse eengezinswoningen kwamen in januari op het hoogste peil sinds zes en een half jaar te liggen. Dat blijkt uit de S & P / Case Shiller-index, die gebaseerd is op cijfers uit 20 grootstedelijke gebieden in de VS. De index laat in januari -seizoengezuiverd – een toename met 1 procent op maandbasis zien tegenover een gemiddelde analistenverwachting van +0,9 procent.

Op jaarbasis werd een toename met 8,1 procent geregistreerd, terwijl analisten rekening hielden met een stijging met 7,9 procent. Dat is de grootste toename sinds juni 2006, toen de neergang van de Amerikaanse vastgoedmarkt in zicht kwam.

In januari van dit jaar klommen de prijzen hoger in alle 20 steden die deel uitmaken van de S & P / Case Shiller-index, waarvan New York voor het eerst in meer dan twee jaar een stijging noteert. Phoenix zet de sterke heropleving van vorig jaar door met een toename met liefst 23,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In acht van de twintig steden, waaronder San Francisco (+17,5 procent) en Las Vegas (+15,3 procent), bestond de stijging van de prijzen van eengezinswoningen uit twee cijfers.

De heropleving van de vastgoedmarkt in de VS is grotendeels te danken aan de stimulusmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank die ervoor gezorgd hebben dat de hypotheekrente op een historisch laag peil is beland. (Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content