‘Griekenland heeft recht op plan B’

Griekse minister van Defensie Panos Kammenos © REUTERS

Als Griekenland over zijn schuldenpositie geen akkoord vindt met zijn Europese partners, kan het nog altijd elders financiële hulp zoeken. “Het land heeft recht op een Plan B”, vertelde de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos op de Griekse televisie.

“We willen een akkoord, maar dat is er nog niet als we zien dat Duitsland weigerachtig blijft om zijn standpunt te wijzigen en Europa uit elkaar wil halen. Dan hebben we recht op een plan B”, luidde het bij Kammenos in een interview met de Griekse commerciële zender.

De minister van Defensie kijkt daarbij in de richting van de Verenigde Staten, Rusland of China.

Griekenland bereidt zich voor om woensdag tot een nieuwe regeling over de Griekse schuld te komen samen met de financiële ministers van de Eurozone in Brussel.

“Wat telt, is het voorstel dat Griekenland woensdag op tafel legt”, vertelde Merkel tijdens een persconferentie in Washington. De bondskanselier is vastberaden om geen toegevingen te doen aan Griekenland. Daarbij verwees ze naar andere landen die dergelijke strenge maatregelen hebben moeten aanvaarden om uit de crisis te komen. “Ierland, Portugal en Spanje hebben sterke vooruitgang geboekt nadat ze strikte hervormingen hebben doorgevoerd”, vertelde ze. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content