Aandelen van goud- en zilvermijnen staan zwaar onder druk

© Getty Images
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

In aanloop naar de meeting van de Amerikaanse centrale bank van 21 en 22 september staan de aandelen van de goud- en zilvermijnen zwaar onder druk. Beleggers zijn als de dood voor een aankondiging dat de Federal Reserve begint met de afbouw van het stimulusprogramma, de zogenaande ’tapering’.

Zoals aangekondigd in het voorwoord van Trends-Inside Beleggen van nummer 35 (verschenen op 2 september) zullen we ingrijpen in de voorbeeldportefeuille als de edelmetalen negatief reageren op de uitkomst van de Fed-meeting.

Belangrijke steunniveaus zullen dan immers sneuvelen en dat betekent dat de perspectieven van edelmetalen minder gunstig zijn dan verwacht en verhoopt op korte termijn. Om het rendement van de voorbeeldportefeuille overeind te houden, zullen we dan de volgende verkooporders onmiddellijk laten uitvoeren op 22 september eerstkomende na bekendmaking beslissing (om 20.15 uur Belgische tijd).

Voor alle duidelijkheid, wel alleen als die beslissing negatief wordt onthaald. Het kan net zo goed dat de Fed beslist om nog te wachten met de tapering en dat de goud- en zilvermijnaandelen daarop net heel positief reageren. Dan behouden we gewoon onze posities. We blijven sowieso positief op de lange termijn.

Dit zijn de mogelijke verkooporders voor woensdag 22/9:

· 500 aandelen First Majestic Silver

· 20 aandelen Franco-Nevada

· 1500 aandelen IAMGold

· 4000 aandelen McEwen Mining

· 150 aandelen Pan American Silver

· 500 aandelen Sandstorm Gold

· 250 deelbewijzen VanEck Vectors Goldminers

· 50 aandelen Wheaton Precious Metals

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content