Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, roept de overheid woensdag op om meteen een einde te maken aan de wegblokkades. Voka volgt daarmee het voorbeeld van het VBO, Verbond van Belgische Ondernemingen, dat gisteren - dinsdag - al reageerde op de blokkades van de snelwegen in Wallonie.

Na het VBO vraagt nu dus ook Voka aan de Belgische overheid om een einde te maken aan de wegblokkades.

Boze truckers blokkeren de snelwegen uit protest tegen de omstreden kilometerheffing die op vrijdag 1 april werd doorgevoerd.

Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades, maar dat blijkt nu ook het geval in Vlaanderen. De blokkades hebben woensdagmorgen geleid tot een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

"Deze acties zijn onverantwoord en brengen onze economie ernstige schade toe", luidt de reactie van Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, woensdagmorgen op de verkeershinder die zich heeft uitgebreid naar Vlaanderen.

"De afgelopen dagen hebben we samen met verschillende andere werkgeversorganisaties opgeroepen om de blokkades te stoppen. Toch stellen we vast dat bepaalde transporteurs blijven verder doen. Dit moet meteen stoppen. Indien bepaalde transporteurs niet willen stoppen moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen", besluit Maertens. (BO)

Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, roept de overheid woensdag op om meteen een einde te maken aan de wegblokkades. Voka volgt daarmee het voorbeeld van het VBO, Verbond van Belgische Ondernemingen, dat gisteren - dinsdag - al reageerde op de blokkades van de snelwegen in Wallonie. Na het VBO vraagt nu dus ook Voka aan de Belgische overheid om een einde te maken aan de wegblokkades. Boze truckers blokkeren de snelwegen uit protest tegen de omstreden kilometerheffing die op vrijdag 1 april werd doorgevoerd.Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades, maar dat blijkt nu ook het geval in Vlaanderen. De blokkades hebben woensdagmorgen geleid tot een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. "Deze acties zijn onverantwoord en brengen onze economie ernstige schade toe", luidt de reactie van Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, woensdagmorgen op de verkeershinder die zich heeft uitgebreid naar Vlaanderen."De afgelopen dagen hebben we samen met verschillende andere werkgeversorganisaties opgeroepen om de blokkades te stoppen. Toch stellen we vast dat bepaalde transporteurs blijven verder doen. Dit moet meteen stoppen. Indien bepaalde transporteurs niet willen stoppen moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen", besluit Maertens. (BO)