VBO vraagt overheid om einde te maken aan wegblokkades

© belga

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft dinsdag contact opgenomen met de bestuurlijke overheid en de minister van Binnenlandse Zaken, ‘met de uitdrukkelijke vraag om een einde te maken aan de onwettelijke en dus onaanvaardbare wegblokkades’. ‘Trop is te veel’, luidt het.

“Het feit dat collega-transporteurs, en hun beroepsfederaties afstand nemen van deze blokkades, alsook de disproportionele gevolgen die deze acties beginnen te genereren, hebben het VBO aangezet tot deze démarche. ‘Trop is te veel’, is te horen bij meerdere bedrijfsfederaties en werkgevers”, meldt het VBO op zijn website.

Sinds afgelopen vrijdag blokkeren chauffeurs snelwegen en bedrijventerreinen als protest tegen de omstreden kilometerheffing die op 1 april werd doorgevoerd.

Het VBO geeft toe dat de kilometerheffing niet de meest ideale maatregel is, ‘maar met de huidige actiemiddelen komt men niet tot een oplossing’. De werkgeversorganisatie herhaalt de oproep aan de individuele actievoerders om de blokkades te stoppen en naar de onderhandelingstafel terug te keren.

Ook sectororganisatie Comeos waarchuwde dinsdag voor de kwalijke gevolgen van de aanhoudende wegblokkades, ‘waardoor de bevoorrading in Wallonië in het gedrang komt’. Comeos omschrijft de blokkades als ‘onaanvaardbaar’ en wil dat de overheid ingrijpt. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content