Verkoper is de Mexicaanse voedingsgroep Sigma Alimentos. De Oost-Vlamingen nemen 100 procent over van de activiteiten van Sigma in België en Nederland. Een overnamebedrag wordt niet vrijgegeven. In een update zegt het bedrijf dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan de onderliggende bedrijfswinst (ebitda) van de groep.

Ter Beke krijgt door de overname zes productievestigingen in handen, waarvan vijf in België (Lievegem, Cornby, Amando, Dacor en Champlon) en één in Nederland.

'Sterke merken'

En het neemt bekende merken in de portefeuille als de Ardense salamiworst Marcassou, Imperial, Leielander, Stegeman en Bistro en merken in licentie gegeven door Sigma zoals broodbeleg Aoste en Justin Bridou (droge worst). 'We krijgen er een pak sterke merken bij', zegt CEO Piet Sanders.

Lees verder onder de video (reportage Kanaal Z)

Ter Beke neemt door de overname ook een grote stap in vegetarische producenten, een groeiende markt. 'Daarin staat Imperial veel sterker dan wij, bijvoorbeeld wat spreads betreft', klinkt het.

De topman is erg tevreden met het akkoord. 'Eenmaal goedgekeurd, zal de combinatie resulteren in een completer aanbod aan onze klanten door gevestigde merken toe te voegen aan ons productportfolio, zoals Marcassou, Stegeman en Aoste. Door krachten te bundelen met Imperial en Stegeman kunnen we bovendien beter inspelen op trends in de voedselmarkt, zoals het toegenomen belang van snacken en de stijgende vraag naar vegetarische en plantaardige producten', aldus de topman van het beursgenoteerde bedrijf.

Miljard euro omzet

Ter Beke realiseerde vorig jaar een omzet van 717 miljoen euro. De groep is gespecialiseerd in fijne vleeswaren en vooral bekend voor het lasagnemerk Come a casa. Door de overname neemt de groep een grote stap richting de kaap van een miljard euro omzet. 'Al zullen we dat wellicht net niet halen', zegt Sanders. 'Maar dat was ook niet de bedoeling van de overname.'

De impact van de overname op de omzet van Ter Beke wordt geschat op 270 miljoen euro, en op de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) wordt een impact van circa 6 miljoen euro verwacht. De overname moet nog groen licht krijgen van de mededingingsautoriteiten.

Verkoper is de Mexicaanse voedingsgroep Sigma Alimentos. De Oost-Vlamingen nemen 100 procent over van de activiteiten van Sigma in België en Nederland. Een overnamebedrag wordt niet vrijgegeven. In een update zegt het bedrijf dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan de onderliggende bedrijfswinst (ebitda) van de groep.Ter Beke krijgt door de overname zes productievestigingen in handen, waarvan vijf in België (Lievegem, Cornby, Amando, Dacor en Champlon) en één in Nederland. En het neemt bekende merken in de portefeuille als de Ardense salamiworst Marcassou, Imperial, Leielander, Stegeman en Bistro en merken in licentie gegeven door Sigma zoals broodbeleg Aoste en Justin Bridou (droge worst). 'We krijgen er een pak sterke merken bij', zegt CEO Piet Sanders. Lees verder onder de video (reportage Kanaal Z)Ter Beke neemt door de overname ook een grote stap in vegetarische producenten, een groeiende markt. 'Daarin staat Imperial veel sterker dan wij, bijvoorbeeld wat spreads betreft', klinkt het.De topman is erg tevreden met het akkoord. 'Eenmaal goedgekeurd, zal de combinatie resulteren in een completer aanbod aan onze klanten door gevestigde merken toe te voegen aan ons productportfolio, zoals Marcassou, Stegeman en Aoste. Door krachten te bundelen met Imperial en Stegeman kunnen we bovendien beter inspelen op trends in de voedselmarkt, zoals het toegenomen belang van snacken en de stijgende vraag naar vegetarische en plantaardige producten', aldus de topman van het beursgenoteerde bedrijf. Ter Beke realiseerde vorig jaar een omzet van 717 miljoen euro. De groep is gespecialiseerd in fijne vleeswaren en vooral bekend voor het lasagnemerk Come a casa. Door de overname neemt de groep een grote stap richting de kaap van een miljard euro omzet. 'Al zullen we dat wellicht net niet halen', zegt Sanders. 'Maar dat was ook niet de bedoeling van de overname.' De impact van de overname op de omzet van Ter Beke wordt geschat op 270 miljoen euro, en op de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) wordt een impact van circa 6 miljoen euro verwacht. De overname moet nog groen licht krijgen van de mededingingsautoriteiten.