Zullen Amerikaanse werkloosheidscijfers Obama steuntje in de rug geven?

De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september werden uiteindelijk op gemengde gevoelens onthaald, getuige het feit dat de Amerikaanse beurzen de vrijdagsessie zonder duidelijke richting afsloten. De werkloosheidsgraad bleek inderdaad te zijn gedaald, maar van forse jobcreatie is zeker geen sprake.

Met de presidentsverkiezingen op komst moet nog worden afgewacht hoe de Amerikaanse kiezers gaan reageren op de evolutie van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten. De situatie op de arbeidsmarkt is allesbehalve florissant genoeg om de herverkiezing van Obama veilig te stellen.

Resultatenseizoen start deze week

ABN Amro herinnert er nogmaals aan dat deze week het cijferseizoen over het derde kwartaal begint. Het wordt traditioneel afgetrapt door Alcoa (op dinsdag) en later in de week zullen Carrefour en JP Morgan Chase hun resultaten publiceren.

Van het macrofront zal de meeste aandacht uitgaan naar de publicatie van het “Beige Book” door de Federal Reserve, dat inzicht zal geven in de economische activiteit in de verschillende Fed- districten.

Daarnaast worden volgens ABN Amro gegevens gepubliceerd over de inflatie in de Verenigde Staten en Duitsland in september en de industriële productie in Duitsland en de eurozone in augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content