Zilverprijs kan veel sneller stijgen dan goudprijs

Het is zover! De prijzen voor de edelmetalen breken uit nadat de Fed duidelijk aanstalten maakte op QE3, of beter gezegd, men was naarstig opzoek naar redenen om een volgende QE niet te lanceren.

Veel succes daarmee zou men zeggen, Nico Pantelis van Slim Beleggen was al een tijdje gepositioneerd om optimaal te profiteren van de huidige ontwikkelingen bij goud en zilver.

Vorig week nog maakte hij hier nog de volgende opmerking: het uitgesproken negatieve sentiment bij goud impliceert dat de losse handen inmiddels zijn uitgestapt.

Een opwaartse uitbraak van het patroon bij goud (rond 1650 dollar per ounce) kan de prijs katapulteren richting de volgende halte boven 1900 dollar per ounce.

Goud en zilver hebben weerstanden achter zich gelaten

Inmiddels liet goud het niveau van 1650 dollar achter zich, maar nog belangrijker, de uitbraak werd bevestigd door zilver. De zilverprijs brak eveneens door de zwaar weerstand op 30,5 dollar per ounce (200-daags gemiddelde).

Dit zijn belangrijke ‘overwinningen’ voor beide edelmetalen, en zoals gezegd, ligt de weg nu open voor enorme rallies.

Goud kan volgens Pantelis nu richting 1900 dollar, maar zilver kan nog veel harder stijgen. De eerste barrière voor zilver, gebaseerd op de goud/zilver ratio van 45x, ligt rond 40 dollar per ounce. Daarna kan het wat Pantelis betreft snel naar 50 dollar!

Wees niet bang van deze markt, zo stelt hij iedereen gerust. Dit is en blijft een seculaire bull market in goud en zilver, die nog vele procenten te gaan heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content