Winstwaarschuwingen FedEx en UPS beloven niet veel goeds op economisch vlak

Op basis van de futures mag een hogere opening op de beurs van Wall Street worden verwacht, die futures geven aan dat de S&P 500 ongeveer een kwart procent hoger gaat openen.

De meeste beleggers kijken uit naar wat de ECB vandaag gaat doen, want die beslissing kan ook gevolgen hebben voor de economie in de VS.

De winstwaarschuwingen van Federal Express en UPS beloven niet veel goeds op economisch vlak, beide bedrijven waarschuwden dat de resultaten onder druk staan.

Een terugval in het pakjesvervoer betekent zonder meer dat de economische activiteiten terugvallen.

Tinprijs fors hoger

Tin liet vorige week volgens Royal Bank of Scotland voor de tweede week op rij de grootste prijsstijging optekenen met een stijging van 10 procent. Verschillende Indonesische producenten en smelters schroefden hun activiteit terug. Tegelijk trekt de vraag naar tin uit China opnieuw aan.

Ook nikkel maakte een forse sprong met een stijging van 6,7 procent op weekbasis. Verschillende Chinese producenten van

nikkelijzer hebben de productie verlaagd.

Tot nog toe had dit weinig impact op de vraag naar nikkel omdat ook de staalproducenten een versnelling lager schakelden.

Toch verwachten analisten dat het aanbodoverschot dit jaar kleiner zal zijn als begin dit jaar werd verwacht. Lood en zink werden respectievelijk 3,6 en 4,7 procent duurder. De prijsstijging bij aluminium bleef beperkt tot 2,7 procent..

Chileens bedrijf koopt aandelen Molycorp

Molibdenos & Metales SA, een Chileense producent van molybdeen die ook gekend is onder de naam Molymet, zal volgens Royal Bank of Scotland 4,5 miljoen aandelen Molycorp kopen.

Dit gebeurt in het kader van de lopende kapitaaloperatie waarbij 12 miljoen aandelen Molycorp worden bijgecreëerd aan 10 dollar per stuk. Molymet was al aandeelhouder van Molycorp en ziet na de aankoop de participatie toenemen naar 14 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content