Wereldhave blijft overeind in lastige Nederlandse markt

Wereldhave heeft in het derde kwartaal laten zien dat het goed weet te presteren onder moeilijke marktomstandigheden. Het vastgoedfonds toonde zijn kracht in de moeilijke Nederlandse markt.

Wereldhave gaat dit jaar nog altijd uit van een direct resultaat per aandeel in de bandbreedte EUR 3,20- 3,30, conform de marktverwachting van EUR 3,20.

De onderneming zei ook goed op weg te zijn om de strategische doelen voor 2013-2015 te halen.

Een lichte daling in Finland uitgezonderd, namen in alle landen de bezettingsgraden toe. Voor de totale portfolio steeg de bezettingsgraad naar 96% van 94,8% in het derde kwartaal. Het percentage nam voor de kernportefeuille met 80 basispunten toe tot de doelstelling van 98%.

Gezien de zwakte die de Nederlandse winkelvastgoedmarkt laat zien, is dit een goed resultaat. Wereldhave geeft aan diverse huurcontracten te hebben afgesloten, terwijl nieuwe huurders in het vat zitten. Tegelijkertijd voorziet het vastgoedfonds geen afname van het aantal faillissementen van huurders in Nederland op korte termijn.

Op basis van een gelijk aantal verhuurde vierkante meter is de verwachte groei uit huurinkomsten positief, maar onder indexatie. In vergelijking met andere vastgoedfondsen liet Wereldhave met een stijging van 1,2% in de eerste jaarhelft de beste vergelijkbare huurgroei groei zien.

Al met al overlegt Wereldhave een heel goed kwartaalresultaat. ABN Amro handhaaft de opinie kopen voor het aandeel. Door dit bericht zal het vertrouwen van beleggers toenemen dat het bedrijf definitief de goede weg is ingeslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content