Wall Street opent vandaag opnieuw, ondertoon niet slecht

Op basis van de futures zullen de Amerikaanse beurzen na twee dagen van gedwongen rust vandaag hoger gaan openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een opening die ongeveer een kwart procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag ligt.

In eerste instantie namen de futures op de Amerikaanse beursindices een duik in reactie op de komst van de orkaan Sandy, maar uiteindelijk lijkt het met de schade toch nog wel mee te vallen. Het herstellen van de aangerichte schade kan wel nog heel wat tijd in beslag nemen.

De Amerikaanse overheid wil nu toch – zoals eerder gepland – komende vrijdag de werkloosheidscijfers voor de maand oktober bekendmaken. Algemeen wordt verwacht dat er buiten de landbouwsector ongeveer 125.000 banen zullen zijn bijgekomen op een werkloosheidsgraad die waarschijnlijk ongewijzigd is gebleven.

Sociale onrust in Zuid-Afrika dooft uit

Er lijkt volgens Royal Bank of Scotland dan toch stilaan een einde te komen aan de sociale onrust in de Zuid-Afrikaanse mijnbouwsector.

Bijna 80 procent van de werknemers van KDC West (Kloof Driefontein Complex), uitgebaat door Gold Fields, zijn opnieuw aan het werk gegaan en 1.500 werkweigeraars werden ontslagen.

Deze week werd van de 8.500 arbeiders van KDC East verwacht dat ze terug aan het werk gaan. Gold Fields schat dat sinds het begin van de acties al 65.000 troy ounce aan productie verloren ging.

AngloGold Ashanti stelde een ultimatum tot afgelopen woensdag. Wie tegen dan niet aan het werk was, hoeft ook nadien niet meer te komen.

Newmont Mining publiceerde als eerste groot mijnbedrijf de resultaten van het voorbije derde kwartaal. De productie kwam

uit op 1,237 miljoen troy ounce goud, 4,6 procent meer dan in het tweede kwartaal maar wel 4,8 procent onder het niveau van

een jaar eerder.

Platina en palladium werden vorige week respectievelijk 2,2 en 1,3 procent goedkoper. Het gecombineerde verlies aan

productie sinds het begin van de sociale onrust wordt intussen al geschat op 400.000

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content