Uitstel voor tapering

Een tegenvallend rapport over de Amerikaanse werkgelegenheid in september heeft strategen en beleggers er nog meer van overtuigd dat van tapering op korte termijn geen sprake zal zijn.

Het aandeel van Thrombogenics reageerde positief op de aankondiging deze week dat het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) de terugbetaling van Jetrea in het Verenigd Koninkrijk aanbeveelt, zowel in een vroeg als in een laat stadium van verkleving van het netvlies aan de achterkant van het oog. Daarmee kan de verkoop in Europa voluit op gang komen en kan partner Alcon (Novartis) alle registers beginnen open te trekken. We herhalen dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken over het verkooppotentieel van Jetrea. Ook de tradingupdate van 7 november zal daar geen verandering in brengen. De jaarcijfers over 2013 zullen ons wel iets wijzer maken. We handhaven onze positie (rating 3C).

Een tegenvallend rapport over de Amerikaanse werkgelegenheid in september heeft strategen en beleggers er nog meer van overtuigd dat van tapering op korte termijn geen sprake zal zijn. De consensus is gegroeid dat de Amerikaanse centrale bank pas in maart volgend jaar met de afbouw van het massale inkoopprogramma van obligaties (85 miljard USD per maand) van start gaat. Dat is een opsteker voor het goud, dat erg heeft geleden onder het vooruitzicht van de start van de tapering. Posities in de goudtracker Lyxor Gold Bullion Securities (ticker GBS) zijn te behouden (rating 3B).

Voor de aandeelhouders van Lumina Copper zijn de parlementsverkiezingen in Argentinië van zondag een belangrijke gebeurtenis. Die zullen wellicht uitdraaien op een nederlaag voor de partij van president Cristina Fernandez de Kirchner. De kandidaat-kopers van het Taca Taca-project in het noorden van Argentinië wachten op veranderingen in de economische politiek van het land voordat ze een bod uitbrengen op dat beloftevolle exploratieproject (hoofdzakelijk koper). We blijven mikken op een goede afloop: de verkoop van het Taca Taca-project tegen een beduidend hogere prijs dan de huidige beurskoers. Nog altijd koopwaardig (rating 1C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content