Aankooplimiet voor PNE Wind

We denken dat de koers van PNE Wind helemaal niet de waarde van de Duitse alternatieve speler in de windenergie weergeeft.

Plots lijken de Grieken toch bereid een akkoord te sluiten en helt de Griekse saga weer over naar de positieve kant. Maar het kan ook nog de andere richting uit. Intussen draait de bedrijfseconomische wereld gewoon door. We denken dat het dispuut tussen het management van PNE Wind en aandeelhouder Friederichsen van voorbijgaande aard is en dat de koers helemaal niet de waarde van de Duitse alternatieve speler in de windenergie weergeeft. Vandaar zetten we een aankooplimiet om onze positie uit te bouwen.

Fagron: nieuwe aandelen

Fagron financiert de overname van Anazao Health deels met een beperkte kapitaalverhoging. De aankondiging van de acquisitie van Anazao Health dateert al van midden mei. Het gaat om een Amerikaanse sterielebereidingsapotheek, gespecialiseerd in nucleaire bereidingen en pijnbehandelingen. Fagron betaalt voor het bedrijf, waarvan dit jaar een omzet van 30 miljoen USD wordt verwacht, 6 keer de verwachte ebitda voor 2015 (vergelijkbare ebitda-marge als Fagron; 26%). Toen al was aangegeven dat 40% van de overname zou worden betaald via een uitgifte van nieuwe aandelen.

Deze week raakte bekend dat het aandelenkapitaal werd verhoogd door de uitgifte van 224.133 nieuwe aandelen tegen 40 EUR per aandeel, een stuk boven de beurskoers. Het aantal aandelen bedraagt 31,67 miljoen. Het gaat dus om een beperkte verwatering van 1,5%. Omdat de plaatsing binnen het toegestane kapitaal boven de koers gebeurde, was er zelfs een positieve koersreactie.

We geloven in het groeiverhaal van Fagron, waardoor het aandeel vanzelf, ook zonder overname, op termijn zal stijgen. We behouden onze positie in de voorbeeldportefeuille en het koopadvies (rating 1B).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content