Verzekeraars duwen Griekse economie nog dieper in het moeras

De argwaan tegenover Griekenland is momenteel groot, zowat iedereen bereidt zich voor op een exit van het land uit de eurozone. Ook de kredietverzekeraars stellen zich bijzonder argwanend op, zij weigeren nog langer de export van goederen naar het land te verzekeren.

Onder andere Euler Hermes en Atradius zijn gestopt met het verzekeren van de export richting Griekenland. Die beslissing heeft te maken met de vrees dat het land uit de eurozone gaat verdwijnen, een evenement waarvan de gevolgen onmogelijk ingeschat kunnen worden.

Doodssteek voor Griekse economie

Het zich terugtrekken van de verzekeraars dreigt de doodssteek te geven aan de Griekse economie. Veel bedrijven, waarvan de meeste KMO’s, zijn volledig afhankelijk van de import. Vanaf de tweede helft van het jaar dreigt nu een tekort aan grondstoffen, met alle gevolgen van dien.

Griekenland is bijvoorbeeld volledig afhankelijk van buitenlandse import wat medicijnen betreft. Tenzij de verzekeraars hun houding wijzigen, dreigt de Griekse economie nog veel dieper gat te vallen. Het is nu al het vijfde jaar op rij dat de Griekse economie zich in een recessie bevindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content