Verre Oosten wordt steeds belangijker voor Unilever

Van groot belang voor Unilever is volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer de groei in opkomende markten. Unilever haalt hier inmiddels al 55% van haar omzet.

Elke belegger weet dat in deze regio’s een snelle groei is. Daar kan men van profiteren door bijvoorbeeld Chinese aandelen te kopen maar het is verstandiger om gewoon Unilever te gaan kopen die hier een uitgekiend beleid voor heeft.

Natuurlijk is de k/w van 17 zoals aangegeven hoog maar Unilever kan dit omlaag brengen door de winst verder te laten groeien.

De kansen daarop zijn zonder meer aanwezig. Richting 2016 is de verwachting dat het aandeel 2,20 gaat verdienen. Dat brengt de k/w verhouding op 13,6.

Als de belegger bereid is om dezelfde waardering toe te kennen aan het aandeel is de koers dan ongeveer € 37,50. En daar komt dan nog een dividend bij.

Want men heeft zeker ook oog voor de kapitaalverschaffer. Het rendement dat men biedt is 3,3% en dat is (bijna) het dubbele als wat de Nederlandse staat biedt.

Wie nu dus de aandelen koopt en over drie jaar de € 37,5 ziet staan heeft dus volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een totaal rendement (koerswinst en dividend) van ongeveer 11,5% op jaarbasis. Dat is wellicht niet spectaculair want men loopt ook een risico. Maar toegegeven, er is op de markt slechter te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content