Verhoogd koersdoel D’Ieteren bij Bank Degroof

De Europese beurzen noteren vandaag in het rood, waarbij een deel van de winsten van gisteren wordt prijsgegeven. Bank Degroof verhoogde het koersdoel voor D’Ieteren van 32 naar 34,50 euro, het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd. Vanmorgen werd bekend dat het vertrouwen bij de Franse ondernemers laag blijft.

Er zijn volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management verschillende redenen voor het afnemende concurrentievermogen van Frankrijk.

De Mouvement des entreprises de France (Medef), die de Franse bedrijven vertegenwoordigt, noemt echter vooral het lage aantal gewerkte uren per Franse werknemer en het complexe wettelijk kader, waaronder het arbeidsrecht.

De wet-Aubry, in 2000 ingevoerd om de werkweek te beperken tot 35 uur, leek een goed idee om de werkgelegenheid en de consumptie te stimuleren.

Maar in de praktijk had de wet een negatief effect op de concurrentiepositie van Franse bedrijven. Fransen werken met gemiddeld 1566,4 uur per jaar twee weken minder dan Duitsers en bijna 4 weken minder dan Britten. Zelfs gecorrigeerd voor eventuele onnauwkeurigheden spreken deze cijfers volgens Juvyns boekdelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content