Uitzendarbeid blijft één van de meest cylische economische sectoren

Als antwoord op de immer stijgende marktvraag naar meer gespecialiseerd personeel besloot USG People begin 2012 haar dienstverlening op het vlak van het aanbieden van tijdelijke uitzendkrachten te reorganiseren.

Op dit ogenblik berusten de activiteiten van het bedrijf volgens Arnaud Delaunay van Leleux op drie segmenten : General Staffing (60% van de EBITA), Specialist Staffing (38%) en Professionals (2%).

Met een strategie gericht op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde besloot de groep in 2013 om de minst rendabele activiteiten (waaronder deze in Italië, Polen en Spanje) te verkopen.

Daarnaast heeft de groep nog een kostenbesparingsprogramma van 38 miljoen euro lopen (loopt nog tot eind 2014) dat ongeveer 60% van het operationele resultaat van 2013 vertegenwoordigt.

Zoals al eerder aangegeven is tijdelijke arbeid vaak de eerste sector die de tekenen van een vertraging van de economie toont (werkgevers verminderen hun activiteiten in afwachting van de daling van de finale vraag).

Omgekeerd, als de economie tekenen van herstel vertoont, zijn werkgevers er snel bij om gebruik te maken van uitzendkrachten.

In deze omgeving is het volgens Arnaud Delaunay niet verrassend om te zien dat de verwachtingen voor de winst per aandeel een stijgende trend vertonen. Hij blijft koper van het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content