TNT voelt druk op marges, beleggers mogen ingaan op het bod

De omzet in het derde kwartaal bij TNT steeg volgens Theodoor Gilissen Bankiers met 2,1% naar Eur 1814 mln en gecorrigeerd voor valuta’s werd het min 1,9%. In Europa was er sprake van een lichte omzetstijging van 0,8%, iets beter dan het 2e kwartaal, voor de andere regio’s was er een daling.

Het bedrijfsresultaat daalde echter naar Eur 38 mln ( gecorrigeerd) lager dan het 2e kwartaal (Eur 69 mln) en vorig jaar (Eur 43 mln). Voornaamste redenen waren de lagere prijzen en de verandering in de mix.

De getroffen kostenbesparingen boden een gedeeltelijke compensatie. De nettowinst bedroeg Eur 9mln en per aandeel Eur 0,017; over de eerste negen maanden van het jaar werd Eur 0,12 per aandeel verdiend.

Tweede aanmeldingsperiode voor overnamebod door UPS eindigt op 9 november

De netto kasstroom verbeterde naar Eur 66mln (vorig jaar Eur33mln). De verliespositie in de Amerikas, voornamelijk Brazilië, verbeterde licht naar min Eur 23 mln (was vorig jaar min Eur 30 mln) , maar de verbetering bleef volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeizaam.

Het effectieve belastingpercentage bedroeg 70% en was door de niet gecompenseerde verliezen in Brazilië aan de hoge kant ten opzichte van het statutaire tarief van 25% -30%.

Voor het overnamebod door UPS eindigt 9 november de tweede aanmeldingsperiode. Een eventueel volgende biedingsperiode wordt overwogen afhankelijk van reguleringen.

Het antwoord op de EC bezwaren op de overname wordt geformuleerd. Het advies van Theodoor Gilissen Bankiers aan de beleggers is om zich aan te melden op het bod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content