Stroom bedrijfsresutaten komt op topsnelheid

Ook in Europa komt de stroom bedrijfsresultaten op topsnelheid. Vandaag blijkt de oogst beperkt met de bedrijfsresultaten van BinckBank en die van Philips, maar later deze week wordt het bijzonder druk. Ook heel wat Brusselse bedrijven komen vandaag verslag uitbrengen over het derde kwartaal.

Morgen is het bijvoorbeeld de beurt aan Euronav, Mobistar en Umicore, donderdag aan Euronav, Barco, Solvay en Nyrstar en vrijdag aan Belgacom.

Tussendoor komen ook nog onder andere KPN, Royal Ten Cate, Unilever en Randstad. Op Wall Street zijn er vandaag onder andere de resultaten van Caterpillar, Hasbro, Freeport McMoran Copper & Gold, Yahoo en Bank of Hawai.

Onafzienbare stroom gegevens te verwachten

De AEX wist zich in het internationale beeld volgens ABN Amro redelijk staande te houden en bereikte donderdag een stand van 335,32, een stijging met 2,2% ten opzichte van vorige week vrijdag.

Technisch gezien is er binnen een meerjarig consolidatiepatroon (met hogere bodems en lagere toppen) een stabilisatie zichtbaar.
Binnen het genoemde patroon beweegt de AEX al wekenlang tussen een steun op 321,77 en een weerstandszone van 340,21 – 347,00. De index moet dus boven 347 stijgen om het lange termijn beeld te laten verbeteren.

De komende week zijn er elke dag teveel bedrijven om op te noemen, die resultaten over het derde kwartaal publiceren. Een greep uit de waslijst: in Nederland zullen Unilever, Philips, KPN, ASMI en Randstad in de belangstelling staan. Internationaal zijn het veel Europese autoproducenten en verder bedrijven als SAP, Yahoo, Caterpillar en BASF.

Op macro-economisch gebied valt de nieuwsstroom volgens ABN Amro overigens ook niet stil. Veel gegevens over het vertrouwen onder Europese producenten, zoals de (voorlopige) inkoopmanagersindex en de Duitse Ifo-index.

Daarnaast uit de Verenigde Staten een laatste restje gegevens over de huizenmarkt en de orders voor duurzame goederen en gegevens over het consumentenvertrouwen in Duitsland en de Verenigde Staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content